Καταρράκτης του Βαλανάρη

                      Valanaris  Waterfall

    Διαβάσαμε γι  αυτόν και  δεν πιστεύαμε ότι έχουμε αυτή την ομορφιά μέσα στη "γειτονιά" μας.  Λίγο πάνω από 20Km απέχει ο καταρράκτης του Βαλανάρη από το Βύρωνα.  Πήραμε την περιφερειακή του Υμηττού με κατεύθυνση τη Ραφήνα και  στη λεωφόρο Μαραθώνος  κάναμε δεξιά προς Πικέρμι.  Στο πρώτο φανάρι κάναμε αριστερά  προς Ντράφι. Ακολουθήσαμε τη λεωφόρο Αδαμοπούλου, που στη συνέχεια γίνεται Φιλικής Εταιρείας και στη συμβολή με την Αχαιών κάναμε δεξιά.  Στο σημείο αυτό 38.036511, 23.905056 και δεξιά της Αχαιών είναι η αρχή ενός χωματόδρομου.  Εκεί μπορεί κανείς να αφήσει το αυτοκίνητο.

  Το μονοπάτι στην αρχή του είναι αυτός ο χωματόδρομος  και  στα 30m από την άσφαλτο φεύγει απότομα δεξιά προς την πλαγιά.  Τα επόμενα 100m περίπου είναι η διαδρομή μέχρι τον καταρράκτη. Το έδαφος είναι αρκετά κατηφορικό και θέλει κατάλληλα παπούτσια εκτός αν ρισκάρει κανείς την κατρακύλα.  Η βλάστηση στην αρχή είναι θαμνώδης, αλλά λίγο πριν το νερό θα περάσετε μια καταπράσινη  καμάρα με αναρριχώμενα και πλατάνια. 

  Η ονομασία του καταρράκτη προέρχεται από τις βελανιδιές που υπήρχαν στο σημείο αλλά σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία. Φρόντισαν οι πυρκαγιές γι΄ αυτό. 

Η μικρή κόκκινη κουκίδα πάνω αριστερά είναι το αυτοκίνητο / The red spot in the left up  site  is our car

   Για την πανίδα που έχει αναπτυχθεί στο περιβάλλον του καταρράκτη μπορείτε να διαβάσετε εδώ 

1. Αρχή διαδρομής / start  (38.036511, 23.905056)  - 2. καταρράκτης / Waterfall

  Το ρέμα συνεχίζει το δρόμο του με κατάληξη την  περιοχή της Ραφήνας. 

  Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος  κοντά στο κλεινόν άστυ για να κάνετε μια ημερήσια εξόρμηση.  Στην επιστροφή προς Πικέρμι μπορείτε να φάτε στου "Σκορδά το χάνι" ...........έτσι για την ιστορία.  Διαβάζουμε από τον κατάλογο.

Publication: 24.06.2016

Photography | Horizon Levante | tzan55@gmail.com | Ελλάδα

      σχόλια, ειδήσεις, πολιτισμός