top of page

Το Δίστομο και ο Αργύρης Σφουντούρης

Με αφορμή την παρουσία του Αργύρη Σφουντούρη στην εκπομπή της ZDF, το Horizon - Levante θυμάται το φιλμ που προβλήθηκε στην Ελλάδα τον Οκτώβρη του 2007 ("Ένα τραγούδι για τον Αργύρη") αλλά και το ερέθισμα για να επισκεφτεί τον Απρίλη του 2008 το μνημείο για την σφαγή των SS στο Δίστομο.

Θα σταθούμε με δύο λόγια στην προσωπικότητα του Αργύρη Σφουντούρη και σε μερικές φωτογραφίες από το μνημείο του Διστόμου.

Ο Αργύρης λοιπόν ένας 75ντάρης σήμερα γλύτωσε από τη σφαγή του Διστόμου στις 10 του Ιούνη του 1944 όταν ήταν 4 ετών. Έχασε όμως τους γονείς του και 30 ακόμα συγγενείς του. Στη συνέχεια βρέθηκε με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού στην Ελβετία όπου εκεί ωρίμασε, σπούδασε ( φυσικός, αστροφυσικός και πυρηνικός φυσικός) και παραμένει μέχρι σήμερα. Όμως ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο του και τη σφαγή του Διστόμου. Έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή για την αναγνώριση αυτής της θηριωδίας και για τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας. Αν βρεθείτε στις εκδηλώσεις του Διστόμου στις 10 του Ιούνη κάθε έτους σίγουρα θα τον πετύχετε για να κουβεντιάσετε μαζί του.

.......και το σπίτι του Αργύρη στο Δίστομο.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
    bottom of page