Υπισχνέομαι στο 2022ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΛΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

«...και λέγοντας όχι στη θλιβερή γοητεία της απογοήτευσης, εμείς λέμε ναι στην ελπίδα, στην πεινασμένη και τρελλή ελπίδα, στην ελπίδα που αγαπά και αγαπιέται, όπως η Χιλή. Την πεισματάρικη ελπίδα, όπως τα παιδιά της Χιλής που σπάζουν τη νύχτα.»

Eduardo Galeano


ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ

«Οι λίμνες... πρόσεξες ποτέ τις λίμνες; Δεν είναι σαν τις θάλασσες!

Οι θάλασσες μιλούν...τραγουδούν!

Οι λίμνες ονειρεύονται!!!»

Αλκυόνη Παπαδάκη

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Κάθε φορά που το αγιάζι απ΄ την ανάσα σου έρχεται στ΄ αυτιά μου, κάθε φορά που οι λέξεις των στίχων σου μπαίνουν στη ψυχή μου, κάθε φορά που αναζητάς το δίκιο στην αρένα της ζωής σου, κάθε φορά που τα δάχτυλα σφιχτά αγκαλιασμένα, σχεδόν επώδυνα, κρατούν τη τρόπιδα στην άκρη της ισάλου, κάθε φορά που το γέλιο σου ταξίδι μονάκριβο στα πέρατα του κόσμου, κάθε φορά που χαμηλώνεις το βλέμμα είτε από πόνο, είτε από σεμνότητα, είτε από γαλήνη, κάθε φορά που τ΄ αγγίγματα ζωντανεύουν στην οθόνη, κάθε φορά που ο φιλντισένιος σου λαιμός φωτίζει τα πιο μεγάλα βάθη, κάθε φορά που γέρνεις στα καλέσματα μιας μέθης κολασμένης, κάθε φορά που με τραβάς από το ποδόσταμο στη μέση της ερήμου, εγώ… εγώ όρκο δίνω να σταθώ μέσα στη παλάμη σου ορθός, να σε κοιτώ στα μάτια, να κάνω το όνειρο ζωή για τη ζωή μας!

Γιώργος Τζανίνης


Υ.Γ Δυστυχώς ο τρόπος στο να κατεβάσετε τις εικόνες του ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ δεν "λειτουργεί". Αν όμως τις θέλετε μπορώ να σας τις στείλω στο mail που θα μου υποδείξετε.

Χρόνια Πολλά - Καλή Χρονιά Γιώργος Τζανίνης
Featured Posts